Visita a l’especialista.- Molts dels problemes relacionats amb la vista i els ulls no presenten símptomes o altres signes que resultin evidents, per la qual cosa poden passar desapercebuts. Per això, aquest any has de fer una visita a l’especialista. Cal tenir en compte que el 50% dels casos de pèrdua de la visió pot prevenir-se amb un reconeixement visual anual.

Protegeix-te de la radiació ultraviolada.- La radiació ultraviolada està present els 365 dies, per això és necessari protegir els ulls durant tot l’any, fins i tot en dies ennuvolats. El propòsit d’aquest any ha de ser portar ulleres de sol homologades o lents fotocromàtiques Transitions, l’opció ideal per a aquells que usen ulleres de forma diària, ja que són completament transparents en interiors i s’enfosqueixen en espais exteriors en funció de la intensitat de llum que reben.

Consells per cuidar els ulls i la vista

Menja aliments que beneficiïn als teus ulls.- No només les pastanagues són bones per als ulls. L’alvocat i el pebrot són fantàstics per protegir la retina ocular. Les ametlles afavoreixen el retard d’afeccions oculars, mentre que la llima protegeix el cristal·lí contra l’opacitat que origina les cataractes. La crosta de nou de macadamia prevé la miopia i l’ou és una font de vitamina A, rica en luteïna i zeantina, ambdues amb propietats més que beneficioses per a la vista.

Redueix l’estrès i la fatiga ocular.- És inevitable patir d’estrès ocular quan la major part del temps estem davant de l’ordinador, del televisor o llegint. Per evitar-ho és necessari exercitar els nostres ulls. L’entrenadora virtual de pàgina web www.entrenatuvistasana.com et proposa realitzar exercicis de “canvi d’enfocament”. Cada 20 minutos retira la vista de l’ordinador, llibre o televisor i enfoca durant 10 a 15 segons un objecte que es trobi allunyat i després observa alguna cosa proper durant altres 10 a 15 segons.

Dóna-li un bon massatge als teus ulls.- Relaxa els músculs dels ulls i estimula el flux sanguini amb un bon massatge. Si vols augmentar l’oxigen i els nutrients necessaris al mateix temps que millores la circulació per obtenir una mirada fresca que li de lluentor al teu rostre segueix els passos de l’entrenadora virtual de pàgina web www.entrenatuvistasana.com.

Acarona els teus ulls.- L’excés de treball i la falta de somni, poden augmentar l’estrès ocular. Per alleujar els nostres ulls cansat i inflats i augmentar el seu flux sanguini és convenient utilitzar màscares fredes o calentes i cremes per als ulls.

Evita l’enlluernament.- L’excessiva llum en els dies assolellats pot ocasionar enlluernament. Per això és necessari utilitzar ulleres de sol homologades o cristalls fotocromàtics, com els Transitions que s’adapten a la intensitat de la llum natural per estalviar-li treball als teus ulls. La seva activació és molt ràpida, per millorar la teva visió i redueix l’enlluernament.

Practica esports amb les ulleres adequades.- El constant canvi de llum és un dels principals problemes per a les persones que practiquen esports a l’aire lliure.

Educa als més petits.- Els adults són responsables d’informar als menors sobre la importància de cuidar els seus ulls.

Mantingues una bona il·luminació a la teva casa i la teva oficina.- La il·luminació és vital per evitar l’estrès ocular, per això és recomanable il·luminar les habitacions un 50% per sota del nivell de lluminositat de la pantalla de l’ordinador, així com evitar mirar la televisió a les fosques i assegurar-se que la llum no es reflecteixi en la pantalla.

Call Now Button