Aquesta és la conclusió d’un estudi realitzat en el departament d’Oftalmologia de la Universitat de Mont-real per Elle Freeman i publicat en la revista Investigative Ophthalmology & Visual Science. La por a les caigudes porta al voltant de la meitat dels persones majors amb Baixa Visió a limitar les seves activitats socials, la qual cosa pot produir risc d’aïllament social i discapacitat.

La Baja Visión y el miedo a las caídas puede limitar la vida social
Els investigadors van comparar gairebé 250 adults majors amb malalties oculars i uns 100 amb visió normal. Només el 16 per cent dels pacients amb visió normal van dir que tenien limitacions de les seves activitats per temor a caure, en comparació amb el 50 per cent de les persones amb Baixa Visió. Els pacients amb Baixa Visió eren més propensos a afirmar que tenien limitació en les seves activitats de la vida diària, a causa del temor de la caigudes, eren més propensos a patir estats depressius i tenien un major nombre de problemes de salut. En quant al sexe la dones mostraven major prevalença.

Els resultats no només són importants per als adults majors amb malalties dels ulls, sinó també per a les seves famílies, els metges i els professionals que presten serveis de Rehabilitació de Baixa Visió.

L’autor de l’estudi va manifestar la seva sorpresa per la freqüència amb que les persones amb malalties oculars van informar de la limitació de les seves activitats a causa de la por de caure. I va comentar, que això és alguna cosa que està afectant moltes persones amb patologies oculars.

Call Now Button