Moltes persones pensen en la vista com alguna cosa que es té o no es té, i imaginen els problemes de visió com alguna cosa que es corregeix amb ulleres o cirurgia. Els és difícil entendre que una persona en algunes situacions es desplaci amb normalitat però en unes altres necessiti ajuda o un bastó. Són especialment incompresos els defectes de camp visual, l’anomenada visió en túnel, que porta a una persona a necessitar ajuda per a orientar-se i caminar però després pot llegir el diari o mirar el seu telèfon.

Són moltes les ocasions durant les activitats de la vida diària en les quals les persones amb baixa visió se senten incompreses o malinterpretades pels altres quan, als seus ulls, es mouen excessivament a poc a poc o es comporten de forma estranya. Això és especialment freqüent entre la gent amb una discapacitat visual que no mostren anormalitat visible en els seus ulls, que poden fixar correctament la mirada, i que no porten ulleres fosques o cap altre distintiu que mostri als altres que té un problema de visió.

Per això, s’ha inventat el distintiu “Tinc baixa visió”, consistent en una xapa amb aquesta frase com a emblema amb el qual s’identifica aquelles persones amb deficiències visuals.

Així entendran que la gent amb aquest problema visual potser no s’aparta en caminar, que pugui necessitar ajuda per a desenvolupar algunes tasques i que puguin tenir comportaments que podrien ser malinterpretats a causa de la discapacitat, com no saludar a un conegut, ensopegar amb facilitat…).

Per a qui està indicat el distintiu “Tinc baixa visió”?

Per a tot aquell que cregui necessari fer-se visible com a persona amb baixa visió, independentment del grau de visió útil que li quedi. També poden usar-ho com a complement al bastó blanc, de manera que indiquin que no són cecs totals.

On aconseguir la distinció?

En la nostra òptica, situada al carrer d’Enrique Granados 139 de Barcelona, podràs aconseguir aquesta distinció “Tinc baixa visió”, a més de disposar de l’ajuda dels nostres òptics optometristes especialitzats que t’ajudaran a facilitar la teva vida diària.

Si vols més informació sobre la iniciativa #Tengobajavision, entra en la web de l’associació: http://tengobajavision.begisare.org/

Call Now Button