La relació entre la diabetis i la pèrdua de visió és un fet comprovat, mantenir el control de la glucosa en sang és la clau per a cuidar la salut dels ulls.

La diabetes afecta la visión

Totes les persones que pateixen diabetis corren el risc de sofrir problemes en la vista com a retinopatia diabètica, edema macular, cataractes o glaucoma. La retinopatia diabètica és el problema de visió més freqüent entre les persones diabètiques, ja que les altes concentracions de glucosa en la sang i l’elevada pressió danyen els petits vasos sanguinis que es troben en la retina.

Com afecta la diabetis a la vista?

La diabetis afecta gradualment a la retina, en ella es troben petits vasos sanguinis que a causa dels alts nivells de glucosa en la sang i a la pressió s’inflamen, obstrueixen i a poc a poc van afeblint-se. A mesura que els gots resulten danyats es van formant nous que són més fràgils i es trenquen amb major facilitat. En trencar-se aboquen sang en l’humor vitre i, això, produeix l’aparició de taques negres.

Amb el temps els vasos sanguinis lesionats poden formar teixit cicatricial. En aquests casos existeix el risc que la retina s’encongeixi i arrugui arribant a desprendre’s, és el que es coneix com a despreniment de retina. També pot ocórrer un glaucoma neovascular quan una sèrie de gots de la retina es tanquen, es bloqueja el flux normal de líquid i augmenta la pressió intraocular que pot danyar seriosament el nervi òptic.

Símptomes 

– Visió borrosa

– Visió parcial

– Aparició d’àrees amb ombres en el camp visual

–  Aparició de taques negres

– Visió nocturna disminuïda

– Pèrdua de visió en un o tots dos ulls

Tractaments

– És necessari un control estricte de la glucosa i de la pressió arterial seguint una alimentació adequada i realitzant activitat física diàriament.

– Els danys en els vasos sanguinis de la retina poden ser corregits utilitzant làser.

– Visitar a l’optometrista cada sis mesos per a realitzar un control preventiu amb la finalitat de detectar i corregir qualsevol problema visual causat per la diabetis.

Call Now Button