Passar llargues hores sota el sol sense protecció pot fer mal els teus ulls i ocasionar problemes severs tals com la formació de cataractes i tumors en l’ull, incloent el càncer. Així que hem de prendre’ns-ho de debò!

Busca ulleres de sol que bloquegin la llum UV d’un 99% a un 100%. Les millors ulleres de sol ofereixen una absorció del 100% de raigs UV, ja que són de millor qualitat òptica i resisteixen els impactes. La majoria de les ulleres de sol estan dissenyades per a protegir els ulls contra els efectes nocius del sol. Sovint, les etiquetes de les ulleres prometen una protecció contra la llum ultraviolada i altres tipus de radiació natural.

>Assegura’t que les ulleres s’hagin fabricat correctament. Per a jutjar la seva qualitat, fixa’t en alguna superfície com, per exemple, les rajoles del sòl. Mantingues les ulleres a una distància còmoda i cobreix-te un ull. Mou lentament les ulleres d’un costat a un altre, després cap amunt i cap avall. Si les línies romanen rectes significa que estan correctament fabricats.

Óptica BCNBaixaVisió

Les lents polaritzades tallen els reflexos de llum, que reboten en superfícies llises com el paviment, les finestres d’un automòbil, les superfícies cromades o l’aigua. Poden ser particularment útils per a la conducció i la pesca. Mira l’etiqueta per a assegurar-te que les ulleres ofereixen una protecció màxima contra la llum UV.

Les lents fotocromàtiques són lents que s’enfosqueixen davant la llum brillant i s’aclareixen quan hi ha poca llum. La major part de l’enfosquiment es produeix en aproximadament mig minut, mentre que l’aclariment pot durar fins a cinc minuts. Encara que les lents fotosensibles poden ser bones absorbents de la llum UV (l’etiqueta ha d’indicar-ho), necessiten temps per a adaptar-se a les diferents condicions de llum.

Les ulleres d’estil envolupant estan fetes per a prevenir que la llum brilli al voltant dels marcs i no entri en els ulls. Estudis han demostrat que hi ha una quantitat suficient de llum UV que entra a través dels marcs de les ulleres protectores comunes i corrents, reduint el seu benefici. Les ulleres d’estil envolupant poden protegir els teus ulls des de tots els angles.

Les ulleres amb gradient estan permanentment ombrejades de dalt a a baix. Lents amb un sol gradient (foscos en la part superior i més clars en la part inferior), poden reduir la resplendor del cel però permeten veure clarament per sota. Són molt útils a l’hora de conduir perquè no enfosqueixen la visió del tauler d’instruments. No obstant això, no són tan bons per a reduir l’enlluernament en un entorn de neu o a la platja.

Les lents de doble gradient (fosc en la part superior i inferior i més clares en el mitjà) poden ser millors per als esports d’espelma o d’esquí quan la llum es reflecteix en l’aigua o en la neu. Les lents de doble gradient no es recomanen per a conduir, ja que enfosqueixen el tauler d’instruments.

<*img *class=" *wp-*image-1567 *aligncenter" *alt="Ulleres de sol de mirall" *title="Ulleres de sol de mirall" *src="https://www.bcnbaixavisio.com/wp-content/uploads/2016/04/gafas-de-sol-de-espejo.*jpg" *width="469" *height="305" />

Les ulleres amb acabats de mirall tenen capes primes de diferents revestiments metàl·lics sobre un lent ordinari. És cert que redueixen la quantitat de llum que entra en els ulls, però no protegeixen completament de la radiació UV.

Font d’imatges: Monicositas

Call Now Button