El 90% de la informació que percebem en conduir és a través de la vista. Per això, és preocupant que només el 46% dels conductors afirmi que es revisa la vista anualment i un 33% es protegeix del sol segons el Col·legi d’Òptics-Optometristes de Castella i Lleó (COOCyL). També han afegit que un 24% dels conductors pateix alguna deficiència visual que requereix d’exàmens periòdics.

Cal tenir present que en la conducció influeixen diferents factors – com, per exemple, l’edat, l’estat psicofísic, la conducció nocturna, la baixa lluminositat i l’enlluernament causat per la llum natural o d’altres automòbils -, que poden provocar greus lesions.

Tenint en compte això, és molt important seguir el calendari de l’òptic-optometrista per a realitzar proves d’agudesa visual, del camp visual o d’adaptació a la foscor tal com indica la secretària general de COOCyL, Ana Belén Cisneros. D’altra banda, no hem de descurar la fotoprotecció ocular perquè juga un paper fonamental en la seguretat al volant. En situacions com conduir amb el sol de front, amb reflexos o centellejos de llum és imprescindible l’ús d’ulleres de sol per a, així, evitar possibles accidents. 

Gafas de sol para conducir

Avantatges de conduir amb ulleres de sol 

Les lents protegeixen els ulls, augmenten la qualitat visual i la sensibilitat al contrast, reduint el temps d’adaptació als canvis d’il·luminació i evitant l’enlluernament.

En aquest sentit, eviten l’aparició de malalties visuals derivades d’una exposició prolongada a les radiacions solars com, per exemple, les cataractes, el terigió (carnositat blanca o de color crema que apareix en la superfície ocular) o el carcinoma epidermoide de la còrnia o de la conjuntiva (tumor de la superfície ocular).

No obstant això, per a aconseguir aquests beneficis, és important disposar d’unes ulleres de qualitat amb tractaments anti-reflectants. És essencial adquirir les ulleres en un establiment sanitari òptic de confiança.

A BCN Baixavisió tenim una àmplia oferta d’ulleres de sol. Els nostres experts, amb una extensa trajectòria en ajudes visuals, t’assessoraran perquè obtinguis les ulleres amb la màxima garantia de qualitat.

Ens trobaràs, de dilluns a divendres, al carrer Enrique Granados, 139 de Barcelona. Per a més informació pots cridar-nos 93 368 83 36.

Call Now Button