Revelem què hi ha de cert en els tòpics sobre les ulleres pregraduades per a visió pròxima comunament conegudes com a “ulleres de farmàcia”.

Utilitzar ulleres de farmàcia a l’estiu

Aquest estiu molta gent s’oblidarà les seves ulleres de visió pròxima a casa o les perdrà o no voldrà portar-se les seves ulleres progressives a la platja. Això els farà recórrer a la popular “ullera de farmàcia”. En aquest article volem explicar les diferències que existeixen entre aquesta ullera pregraduada i una ullera de visió pròxima personalitzada.

4 diferències entre ullera pregraduada i ullera de visió pròxima personalitzada

1. La ullera pregraduada té la mateixa graduació en tots dos ulls. Tenint en compte que el 95% dels usuaris d’ulleres té graduació diferent en cada ull, amb la ullera pregraduada el pacient enfocarà a distàncies diferents amb cada ull produint un desajustament en la visió binocular amb la pèrdua de estereopsis o visió en 3D corresponent.

2. La ullera pregraduada no contempla astigmatisme, el pacient no veurà nítid, depenent del grau d’astigmatisme fins pot percebre imatges com si tinguessin “relleu o ombra”.

3. El centratge o centre òptic de la lent és standard, el descentrament d’una lent pot produir efectes prismàtics demandant convergència o divergència extra, no adequada per a lectura. Això pot provocar fatiga en lectura continuada.

4. La majoria de les lents pregraduades no incorporen tractament de antireflejant, això disminueix la transmitància i la claredat de visió.

gafas_farmacia

De què depèn la potència diòptrica per a llegir?

Recalcar que la potència diòptrica que es necessita per a llegir depèn de la graduació des de lluny i la disfunció en l’acomodació del cristal·lí relacionada amb l’edat “vista cansada”.

Exemple de 2 pacients amb la mateixa “vista cansada” o “presbícia”:

> Pacient 1, de 55 anys miop de -1,00 llegirà bé amb una addició de +2,00. La potència resultant serà de +1,00 en la seva porta mala sort de visió pròxima.
> Pacient 2, de 55 anys hipermètrope de +1,00 llegirà bé amb una addició de +2,00. La potència resultant serà de +3,00 en la seva ullera de visió pròxima.

Una ullera pregraduada fa mal a la vista?

Amb això no volem dir que la ullera pregraduada farà mal la seva vista per a fer una lectura puntual, de fet, a BCNBaixaVisió també tenim aquest tipus d’ullera i es venen en el nostre establiment, però sí que volem aclarir que si vostè vol tenir una bona visió binocular en lectura continuada sense sobreesforç acomodatiu i de vergències, ha de consultar i graduar-se les ulleres amb el seu Òptic Optometrista.

Hi ha moltes variables que poden fer que una persona tingui una visió simple i nítida de prop. Des de BCNBaixaVisió recomanem que acudeixi al seu optometrista perquè avaluï la millor correcció diòptrica de les seves ulleres perquè tingui bona visió binocular i la lectura que mereixen els seus ulls.

Call Now Button