FSF (79 anys), diagnosticat de DMAE (Degeneració Macular Associada a l’Edat), va acudir el passat 28 de desembre de 2011 a BCNBaixaVisió amb l’objectiu de poder millorar la seva visió, tant des de lluny com de prop, per a poder així, millorar la seva qualitat de vida.

Al novembre de 2009 se li va detectar una disminució progressiva en AV (Agudesa Visual) i visió de línies tortes. En retinografia i OCT s’evidencia DMAE. Des d’agost de 2011 i fins a setembre del mateix any, se li apliquen 3 injeccions intravítreas en l’ull dret i 4 en l’ull esquerre. No està operat de cataractes.

En la seva primera visita al nostre centre observem que amb els seus cristalls progressius aconsegueix un agudesa visual:

Eix Cilindre Esfera *AV *VL Addició *binoc. *AV *VP(*binoc.)
*OD 40è -1,25 -2,50 0,16 +3.50 2M a 30cm
*OI 145è -2,00 +1,25 0,01 +3.50 2M a 30cm

Amb la nova graduació

Eix Cilindre Esfera *AV *VL Addició *binoc. *AV *VP(*binoc.)
*OD 55è -1,25 -3,75 0,20 +4,00 1,5M a 25cm
*OI 145è -1,75 -1,00 0,03 +4.00 1,5M a 25cm

Realitzem campimetria especialitzada en baixa visió i observem que el seu camp és molt reduït en l’ull esquerre i, en l’ull dret, presenta major dificultat en la seva part superior nasal. Veient aquests resultats i, considerant a més, que és una persona activa i que ha tingut dificultats amb el progressiu (amb ulleres progressives havia sofert algunes caigudes) li recomanem lents monofocals i nova prescripció per al seu dia a dia.

Li efectuem una prova de filtres tant en interior, com en exterior i respon positivament amb el filtre 511, sobretot en exterior. Li recomanem el filtre 511, que tant a plena llum del dia, com en interiors o parts del carrer en ombra, li reporta la millor relació qualitat visual-comoditat.

Aquest tall en 511 no l’ajudarà en els canvis de llum, aportant-li major contrast i una protecció major que la de les seves ulleres de sol, sense restar-li tanta transmitància.

Per a visió pròxima ens comenta que fa temps que no pot llegir més enllà de lletra grandària titular o subtitular, si no és amb una lupa. Donada la seva afició a la lectura i la seva incomoditat actual, decidim provar-li un microscopi de tipus aplanático monocular(OD) de 1,5X,  amb el qual serà capaç de llegir un periòdic, tant amb l’ajuda d’un llum de llum freda, com sense ella. El pacient es mostrava molt content i motivat després dels resultats obtinguts amb el microscopi.

Finalment, li realitzem també el test de ishihara (visió de colors) amb i sense filtre, per a demostrar-li la distorsió del color que experimentarà amb el filtre que li hem recomanat, presentant una clara tendència cap a la tritanopia.

Call Now Button