Quan és la Setmana Mundial del Glaucoma?

Avui se celebra el Dia Mundial del Glaucoma, una malaltia ocular que causa pèrdua de visió i que afecta a Espanya a un milió de persones, aproximadament, encara que la meitat d’elles el desconeix.

La Setmana Mundial del Glaucoma té lloc del 10 al 16 de Març de 2019 (World Glaucoma Week 2019). Pretén cridar l’atenció sobre una malaltia crònica que pot afectar molt greument a la visió, arribant a causar ceguesa.

glaucoma

Què és el Glaucoma?

Segons recorden la Societat Espanyola d’Òptics Optometristes i l’Associació de Glaucoma per a Afectats i Familiars (AGAF), es tracta d’un problema que en les seves primeres fases no deixa símptomes, per la qual cosa és fonamental revisar-se la vista periòdicament.

El glaucoma és, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la segona causa de ceguesa en el planeta, després de les cataractes. Procedeix d’una lesió irreparable del nervi òptic, provocada normalment per un fort augment de la pressió intraocular, que causa una pèrdua progressiva de visió. Aquest minvament de visió sol començar per la perifèria del camp visual i en un cinc per cent dels casos acaba en ceguesa.

Principals afectats pel Glaucoma

Tal com indiquen els experts, la incidència del glaucoma s’incrementa amb l’edat. Així, en el grup de 50 a 59 anys afecta al 2,1% de la població; entre els 60 i 69, a un 2,3%, i, una vegada passats els 70, causa problemes en el 3,5% dels ciutadans.

Call Now Button