Les roques del llac Burma

Las rocas del lago Burma

En el llac Burma de Birmània es produeix un curiós fenomen òptic una vegada a l’any, quan el sol es reflecteix en les roques de la zona. Si no ho veus a la primera, gira el cap cap a l’esquerra i veuràs clarament a un home i a un nen resant.

L’escala fantasma

Escalera fantasma

En aquesta estació de metro algú ha pintat el sòl i la paret utilitzant la perspectiva, de tal forma que es té la impressió d’estar davant una escala que no existeix. Una forma molt enginyosa i creativa de fer una pintada.

La il·lusió de Hering

La ilusión de Hering

Malgrat ser molt antiga, aquesta il·lusió no deixa de ser un clàssic per a incloure en qualsevol recopilació. Es tracta d’una imatge creada pel fisiòleg alemany Ewald Hering en 1861. En mirar les línies horitzontals sembla que estiguin corbades, però en realitat són perfectament rectes. La distorsió aparent es produeix pel disseny radial del fons, que estimula la perspectiva i crea una falsa impressió de profunditat.

El roure gegant

El roble gigante

Aquesta impressionant imatge és una fotografia real presa a Suècia des de l’aire pel fotògraf Jocke Bergland. La naturalesa ha volgut que el nostre ull vegi un roure gegant gairebé perfecte, però en realitat és l’efecte combinat de la tala d’arbres i l’huracà Gudrun que va passar sobre la zona al gener de 2005. Precisament Bergland estava intentant fotografiar els danys provocats per l’huracà i es va trobar amb aquesta sorprenent il·lusió òptica natural.

Les potes de l’elefant

Las patas del elefante

Et proposo un repte: mira les potes d’aquest elefant i intenta descobrir quantes en té. Difícil, oi?

En què pensa la parella?

¿En qué piensa la pareja?

En aquesta imatge, una parella observa l’aigua sota un arbre. Però, pots veure l’altra imatge que se superposa? Si no la veus a la primera, mira la imatge des d’una perspectiva més àmplia i sabràs en què pensa aquesta parella.

Call Now Button