Un 96,5% de les persones amb baixa visió estan desemparades per no ser considerats com a cecs legals.

Ceguera frente a baja visión

A Espanya només 70.000 persones (un 3,5% del total de 2 milions de persones amb baixa visió) es troben sota la cobertura de l’ONCE i tenen dret a suport mèdic, educatiu i tècnic com per exemple poder adaptar el lloc de treball de manera gratuïta, accedir a una estimulació primerenca per a treure el màxim partit a les restes visuals o disposar d’ordinadors adaptats. La resta de persones, en alguns casos podran beneficiar-se d’aquestes ajudes fins a la majoria d’edat o directament les despeses seran a càrrec de cada individu.

A més, és important entendre que amb l’envelliment progressiu de la població, la gran majoria de les persones sofriran problemes de visió i no només els qui ja tenen baixa visió, per la qual cosa la necessitat de cobertura augmentarà. En aquest sentit, és molt important adonar-se que una visió cuidada és una vida i jubilació integrada, més activa i menys costosa per a les arques generals.

Call Now Button