Luciano Thorma, Francisco Lanterna i Facundo Genoud; tres estudiants d’informàtica de l’Institut Tecnològic Superior Paysandú,  l’Uruguai, han creat un guant que tradueix el llenguatge de signes en paraules arran d’una recerca sobre el llenguatge de signes.

Guante para convertir el lenguaje de signos en palabras

Es tracta d’un guant electrònic i sense fil que capta els moviments de les mans del llenguatge de signes i els registra en una consola.

“Reconeix el moviment i la posició de la mà, el transmet a la consola, on aquest moviment és reconegut i traduït a una paraula o frase. També funciona al revés: en verbalitzar una paraula, la converteix en la imatge del senyal corresponent” va explicar un dels creadors.

“El guant intèrpret de Llengües de senyals”,  presentat recentment en la Fira de Ciència, és recarregable i la seva bateria té una durada de 8 hores.

Ara, els seus creadors volen incloure un sistema de reconeixement facial per a aconseguir traduir, tant el llenguatge de senyals com en el qual es parli a la consola, d’una manera més fiable i facilitar a la comunicació entre les persones sordes i aquelles que no coneixen el llenguatge de signes.

Font/Foto:  Europa Press/20minuts

Call Now Button