L’astigmatisme és un problema en la curvatura de la còrnia, que impedeix l’enfocament clar dels objectes pròxims i llunyans. Això es deu al fet que la còrnia, en comptes de ser rodona, s’aplata pels pols i apareixen diferents radis de curvatura en cadascun dels eixos principals. Per això, quan la llum incideix a través de la còrnia, s’obtenen imatges distorsionades.

Síntomas del astigmatismo

CAUSA

La causa fonamental pot ser hereditària, encara que en alguns casos es pot produir després d’un trasplantament de còrnia o cirurgia de cataractes.

 

SÍMPTOMES

La simptomatologia més freqüent de l’astigmatisme és la percepció de les imatges distorsionades. No obstant això, sovint pot causar maldecaps o molèsties oculars. A més, depenent de l’edat, de la quantitat i del tipus d’astigmatisme els símptomes poden ser diferents, i fins i tot, no afectar la visió.

 

TIPUS D’ASTIGMATISME

Existeixen diversos tipus d’astigmatisme:

  • Astigmatisme simple: apareix en un sol eix.
  • Astigmatisme compost: a més d’afectar un eix s’associa a la miopia o la hipermetropia.
  • Astigmatisme mixt: quan un eix s’enfoca davant de la retina (miòpic) i un altre darrere de la retina (hipermetròpic).

 

TRACTAMENTS

Igual que altres defectes oculars, el tractament de l’astigmatisme admet un enfocament múltiple. Es pot corregir mitjançant ulleres encara que es tracti d’una solució estèticament no acceptada per algunes persones. Així mateix, es pot utilitzar lents de contacte, encara que aquestes ocasionen una dependència d’ús, a més de requerir una higiene i un manteniment que a algunes persones els resulta poc practico.

La cirurgia per làser corregeix l’astigmatisme com les ulleres i les lents de contacte, i allibera de la dependència dels altres mètodes de correcció. No obstant això, el cost econòmic és més elevat i comporta algun risc durant la intervenció quirúrgica.

Call Now Button