Un de cada quatre nens comença el nou curs amb un problema visual no diagnosticat. Aquesta afectació visual pot afectar el seu rendiment escolar, desencadenant en casos de fracàs escolar. Només un 25% dels nens acudeix una vegada a l’any al optometrista per a revisar la seva visió, segons informa el Col·legi d’Òptics-Optometristes de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, avisen que és fonamental que els nens afrontin l’inici del curs amb la seva vista al màxim rendiment, ja que en els pròxims mesos hauran d’afrontar llargues jornades fent un enorme esforç visual per a estudiar. A Espanya es calcula que el 30 per cent dels casos de fracàs escolar estan relacionats directament amb alteracions de la visió no detectats, com la miopia, la hipermetropia, l’astigmatisme o l’ambliopia o l’ull gandul.

Problemas de vista de los niños

Per això, és necessari que els pares es conscienciïn de la importància de portar als seus fills a l’òptic-optometrista per a revisar la seva visió. Així, adverteix que una mala visió «impedeix» al nen seguir el ritme de les classes i estudiar «confortablement», la qual cosa suposa «un llast per al seu aprenentatge, podent desembocar en fracàs escolar».

Call Now Button