Un equip d’investigadors de l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha desenvolupat l’aplicació de navegació per GPS per a mòbils Android OnTheBus, adaptada a tota mena de persones, incloent sords, invidents i persones amb dificultats de mobilitat i cognitives. Aquesta ajuda visual els guia en els seus desplaçaments per la ciutat a peu i en transport públic.

L’aplicació, disponible en Google Play en castellà, català, anglès i italià, ofereix itineraris per a les ciutats de Barcelona, Madrid i Roma i tenen la intenció de portar-ho a altres ciutats.

El seu funcionament està adaptat a les necessitats sensorials. Proposa un conjunt de rutes en el transport públic i, una vegada seleccionada una, guia a l’usuari fins a la parada d’autobús més propera, informa en temps real del temps d’espera, avisa de les parades, del moment de pressionar el timbre per a baixar i condueix a l’usuari fins a la seva destinació final.

On the bus, la app GPS para gente con problemas oculares

L’aplicació de OnTheBus està desenvolupada pel Grup d’Aplicacions Biomèdiques i Tecnologies per a l’Autonomia Personal de la UAB, que codirigeix el doctor Jordi Roig. El sistema utilitza eines com el GPS, la brúixola, l’acceleròmetre, el reconeixement i generació de veu i la connexió 3G i Wifi.

La intenció dels seus responsables és la de millorar l’aplicació amb la inclusió d’altres mitjans de transport públic i serveis com la sol·licitud de taxis, la localització de farmàcies i centres d’assistència, així com la utilització de realitat augmentada per a localitzar semàfors i parades de transport i la integració en les xarxes socials.

Call Now Button