En aquest blog sempre parlem d’afectacions visuals severes com la baixa visió, però mai parlem de les afectacions més comunes que pateix la majoria de la població. La miopia, l’astigmatisme, la hipermetropia… sentim a parlar d’elles, però sabem què són realment ? T’ho descobrim!

Veure bé depèn de molts factors, com la capacitat d’acomodació de l’ull, el poder enfocar els objectes, les unions nervioses amb el cervell, tenir una adequada alimentació o no patir algunes malalties, entre altres.

Els problemes visuals més comuns es deuen a defectes en la curvatura de l’ull, que impedeixen que els raigs de llum es projectin en la retina, provocant errors de refracció i, per aquesta raó, les imatges es distorsionen.

A aquests problemes se’ls diuen problemes de agudesa visual (capacitat dels ulls per a poder veure bé de prop i des de lluny tots els objectes) i els més comuns són la miopia, la hipermetropía i l’astigmatisme.

La miopia és una afectació visual en la qual no es veu bé des de lluny. Això es deu al fet que la imatge es forma davant de la retina perquè el seu globus ocular és massa llarg. El problema es corregeix amb lents amb la superfície corba cap a dintre.

La hipermetropía és quan no es pot veure bé de prop, perquè el globus ocular és massa petit i la imatge es forma darrere de la retina. Els ulls es posen molt vermells i causa maldecaps freqüents. El problema es corregeix amb lents la superfície corba de les quals és cap a fora.

L’astigmatisme consisteix que la imatge es veu allargada o es talla en algun costat perquè la curvatura del globus ocular és irregular en la còrnia i el cristal·lí. Per a veure bé, la persona ha de voltejar el cap, entretancar els ulls o arrufar les celles.

Ayudas visuales BCN Baixa Visió
Tots aquests problemes visuals poden solucionar-se amb ulleres o lents de contacte i, a partir dels 18 anys, pot recórrer-se a la cirurgia reflectiva si es desitja.

També podem patir altres problemes de la vista generats per l’edat o per malalties com la diabetis. Entre ells destaquen: el glaucoma, les cataractes, la degeneració macular i molts més.

Altres factors que poden afectar la visió són:

. Per veure la televisió molt a prop o passar massa temps davant de l’ordinador, sobretot si no s’usa pantalla protectora. L’ús excessiu de videojocs pot arribar a afectar l’agudesa visual, podent arribar a desencadenar miopies en edat més adulta, problemes de sequedat ocular o hiperèmia conjuntival.
De fet, des d’Alain Afflelou apunten que prop del 30 per cent dels problemes visuals dels nens són conseqüència de l’ús de videojocs i altres aparells electrònics. Els oftalmòlegs recomanen usar aquests aparells un màxim de 30 a 40 minuts i, si es juga més temps, descansar la vista cada 20 minutos.

. Per llegir amb poca llum o en vehicles en moviment.

. Per no menjar fruites i verdures que ajudin a enfortir la visió.

. Per fumar, ja que el tabac conté substàncies químiques que obstrueixen les venes que porten sang als ulls.

Call Now Button