La protecció de la radiació ultraviolada és només per a estiu? Protegeix més una lent Polaritzada?.

La societat està més mentalitzada o educada per a protegir-se la pell que els ulls. La crema solar no mancada en la bossa de la platja de cap banyista, però no tots porten lents o ulleres de sol amb protecció ultraviolada.

La radiació UV existeix a la primavera, estiu, tardor i hivern i hem de ser conscients quan ens exposem al sol a la platja, la muntanya, en els nostres passejos i activitats a l’aire lliure.

La degeneració macular associada amb l’edat (DMAE) és la principal causa de pèrdua irreversible de la visió central als països desenvolupats.
L’estudi dels factors de risc sembla ser més significatiu o eficaç a causa de la falta de tractament efectiu. El reconeixement exacte, especialment dels factors de risc modificables del desenvolupament de la DMAE, podria augmentar la prevenció i disminuir el desenvolupament i la progressió.
L’objectiu del nostre estudi va ser avaluar els factors de risc modificables i no modificables de la DMAE. L’examen va incloure 44 pacients amb DMAE i 30 subjectes sans en el grup de control. En tots dos grups es van definir l’edat, el sexe, el color d’ulls, el tabaquisme, l’exposició als raigs UV, la pressió arterial, el nivell de colesterol, el tipus de dieta, els antecedents familiars de DMAE i les cirurgies de cataractes en l’anamnesi.
Els factors de risc més importants del desenvolupament de la DMAE, en l’estudi presentat van ser el sexe femení i l’exposició als raigs UV. Van augmentar el risc en conseqüència 1.55 i 3 vegades. El color de l’iris i la baixa ingesta de vitamines i greixos en la dieta també van ser significatius. No va haver-hi dependència del factor de risc aprovat, com el tabaquisme i l’aparició d’AMD. PMID: 17725268

Avaluació de factors de risc en degeneració macular associada amb l’edat
*Biał*ek-*Szymańska A1, *Misiuk-*Hojło M, *Witkowska K.

Des de BCNbaixavisió recomanem la protecció UV mitjançant lents de cases comercials reconegudes i contrastades a tots els pacients de totes les edats.

Quan hi ha afectació patològica, la nostra recomanació són Filtres Selectius de longitud d’ona de cort selectiva per sobre dels 400*nm. És recomanable fer la prova de Filtres en un centre de Baixa Visió per a determinar quin és l’adequat per al pacient, ja que la transmitància, així com i l’absorció del Filtre i l’agudesa visual i fotofòbia del pacient, són factors que poden ser determinants en la prescripció.

Protección de radiación ultravioleta

El tractament Polaritzat que podem afegir als nostres Filtres Selectius elimina el “reflex” que percebem a 45 graus i pot proporcionar-nos confort i disminuir la fotofòbia. Aquest tractament també redueix transmitància a la lent, amb la conseqüent pèrdua d’agudesa visual en zones amb intensitat de llum mitjana-baixa als pacients amb Baixa Visió.

De la mateixa forma, en lents solars convencionals, el tractament Polaritzat no protegeix més als nostres ulls, elimina el reflex produït pel sol en la carretera, en la neu o en l’aigua del mar, proporcionant major confort visual.

Per aquesta raó, hi ha ulleres de sol que sent el mateix model, una és polaritzada i l’altra no, proporcionant les dues protecció UV.

Call Now Button