El mercat d’Apps actual abasta una gran quantitat d’aplicacions que cobreixen un ampli ventall de necessitats, les quals poden ajudar-nos a millorar la nostra qualitat de vida. Aquesta millora és especialment significativa per a aquelles persones que sofreixen de baixa visió, ja que poden recórrer a diferents Apps segons les necessitats que tinguin.

Lectors de pantalla, magnificadores i lupes

Es tracta d’Apps bàsiques per a les persones que pateixen baixa visió, ja que aquestes els permetran poder utilitzar dispositius mòbils com a telèfons intel·ligents i tauletes, de manera que puguin tenir accés a altres Apps que, a la vegada, els ajudaran a millorar la seva qualitat de vida.

Entre els lectors de pantalla més coneguts trobem TalkBack per a Android, Voice Assistant per a Android Samsung i VoiceOver per a iOS. Els magnificadors habituals són Magnificador d’Android i Zoom per a iOS. Finalment, les Apps de lupes més conegudes són Lupa per a iOS i SuperVision Mini, tant per a Android com per a iOS.

Reconeixement d’imatges

Si necessitem reconèixer imatges en general podem utilitzar l’APP Be My Eyes, disponible tant per a Android com per a iOS, i que ens permet obtenir ajuda online en directe d’una persona real. Si la necessitat és més específica, com reconèixer monedes i bitllets, tenim les Apps Cash Reader, per a Android i iOS, o MCT Money Reader per a Android. Si el que necessitem és reconèixer colors, llavors disposem de Detector de color per a Android o Identificador de colors ONCE per a iOS. També existeixen Apps que ens permeten reconèixer fonts lluminoses: Boop Light Detector per a iOS, Detector de Llum per a Android i Detector de llum ONCE per a iOS, i especialment útil a partir de certa edat és el reconeixement de medicaments que ens ofereix l’APP Medicament Accessible Plus, tant per a Android com per a iOS. També podem reconèixer objectes o escenes gràcies a Identifi de iOS, TapTapSee, tant per a Android com iOS i Vhista per a iOS. Poder llegir tampoc hauria de significar cap inconvenient si disposem d’Apps com KNFB Reader o Office Lens, a més, iOS també disposa d’altres com Prizmo Go i Voice Dream Scanner.

Mobilitat i transport

La necessitat de desplaçar-nos és gairebé imprescindible, així que per a fer-ho de manera segura podem comptar des de balises intel·ligents amb l’APP Beepcons fins a navegadors com Apple Maps, Blind Explorer, BlindSquare, Clew, Google Maps, Lazarillo App GPS Accessible i fins i tot sistemes de senyalística i guiat com NaviLens. Finalment, podrem desplaçar-nos amb més comoditat gràcies a Free now (abans Mytaxi) o Moovit.

Call Now Button