Sensory Performance System Assesses Users (SPARQ), és un programa dissenyat per a avaluar, analitzar i millorar el rendiment visual i sensorial dels atletes.

Gafas que mejoran los reflejos y la memoria a corto plazo

El programa SPARQ, desenvolupat per Nike en col·laboració amb la Universitat de Duke (Carolina del Nord), utilitza una “estació sensorial” per a avaluar deu destreses visuals i sensorials rellevants per a practicar un esport. Un sistema que, a través d’unes ulleres especials, intensifica els reflexos físics en els atletes.

Aquestes ulleres, ideades per a usar durant els entrenaments, utilitzen un efecte estroboscòpic altament regulable que bloqueja la visió per curts períodes de temps. Així, el cervell de l’atleta aprèn a anticipar-se al que ocorrerà quan la seva visió estigui bloquejada i millora els temps de reacció, agudesa visual i la capacitat de mesurar els temps.

A més, la Universitat de Duke va detectar que l’ús d’aquestes lents millorava i incrementava la retenció de memòria visual de curt termini. Les persones usaven les lents SPARQ, eren capaces de recordar millor les lletres que es mostraven ràpidament en una pantalla. Una primera mostra de les moltes aplicacions possibles d’aquesta nova tecnologia, a més de les merament esportives.

Call Now Button