Fer servir lents de contacte t’espanta? hi ha molts “mites i històries” que potser has sentit de gent que perd la vista per infeccions que s’adjudiquen a l’ús de lents de contacte, és hora que deixis de preocupar-te tant. La major part de les infeccions relacionades amb l’ús de lents de contacte són causades per la desatenció i la neteja inadequada ja sigui en col·locar, fer servir i fins i tot retirar els lents dels teus ulls. Sempre que l’atenció s’apliqui adequadament es poden evitar la majoria de les infeccions oculars.
Cómo limpiar las lentes de contactoSolució  multipropòsit o un netejador de dues vies ?

Netejador multipropòsit és alhora desinfectant i netejador en un. La majoria d’usuaris prefereixen aquesta solució perquè és més fàcil de fer servir. El sistema de neteja de dues vies (Solució + pastilles antibacterials), no obstant això, com alguns estudis de recerca mostren, és capaç de netejar més bacteris que el netejador multiús. Un sistema de neteja de dues vies requereix la desinfecció de lents de contacte primer amb aigua oxigenada al 3%, després esbandir immediatament amb una solució neutralitzador. La solució de dues vies és també millor per a les persones amb al·lèrgies i amb els ulls sensibles.

Qualsevol recomanació per l’oftalmòleg és important prendre-la en compte per a evitar que la lent de contacte desenvolupi infeccions oculars, a més de seguir les instruccions d’ús del producte al peu de la lletra.

Fregar o no fregar?

Fregar els lents de contacte durant 20-30 segons neteja els bacteris i permet una neteja més profunda que simplement rentant o submergir-ho en una solució de neteja.

Netejar o canviar regularment l’estoig dels lents de contacte.

Molts usuaris ometen aquest pas de neteja com una tasca per a minimitzar el risc d’infecció, tot i que diligentment netegen les seves lents de contacte abans de col·locar-los o retirar-los. Només una gota d’aigua que caigui en l’estoig estant exposada per minuts ja pot convidar a milions de bacteris. El millor és netejar l’estoig amb la solució desinfectant o en defecte d’això amb sabó i abundant aigua. Assegura’t completament que l’estoig està completament sec abans de col·locar els lents de contacte novament.

Conclusions

1. Col·loqui i retiri les seves lents de contacte en un lloc lliure de corrents d’aire i pols. Renti les seves mans abans de manipular els lents i asseguri’s que l’estoig aquesta net abans de guardar-los.

2. Mai allargui l’ús de les seves lents de contacte. Aquesta és una de les maneres més fàcils d’adquirir infeccions oculars.

3. Procuri descansar almenys 8 hores al dia l’ús continu de les seves lents de contacte.

4. Mai faci servir les seves lents de contacte quan es detecti irritació ocular o ull vermell (conjuntivitis); si la irritació dels ulls és persistent retiri els lents fins que la irritació ocular desaparegui.

5. No intenti netejar i desinfectar les lents de contacte mentre els fa servir. Quan s’abandona la solució lubrificant, mai permeti que la punta de l’ampolla toqui l’ull. Vostè mai sap fins a quin punt molts bacteris estan allí.

6. Mai estendre l’ús de lents de contacte de les recomanacions del fabricant.

7. Mai humitegi els lents de contacte amb la saliva. Aquesta és també una altra forma segura de desenvolupar infeccions.

8. Per cap motiu comparteixi les seves lents de contacte amb una altra persona. Són d’ús exclusiu del pacient al qual li van ser prescrits. Així siguin lents de contacte cosmètics o de fantasia, no ho faci.

9. En cas de presentar inflor, frisança taques o qualsevol tipus de molèstia ocular no dubti a consultar al seu metge al més aviat possible.

10. Consulti al seu metge oftalmòleg o optometrista certificat almenys 1 vegada l’any per a verificar la seva graduació i valoració dels seus ulls.

Call Now Button