No sempre és possible mitigar els efectes de la Baixa Visió mitjançant un protocol de rehabilitació visual.

Existeixen barreres que són un impediment perquè els pacients amb una visió deteriorada per una malaltia degenerativa puguin beneficiar-se de l’ús d’ajudes òptiques.

En aquest estudi publicat en el Canadian Journal of Ophthalmology, es van identificar els estudis transversals que incloïen barreres d’accés i limitacions a les ajudes per a afectats per Baixa Visió. Es van incloure els estudis que van concloure que els principals impediments per a l’accés als serveis de Baixa Visió eren: tenir un concepte erroni de Baixa Visió, falta de comunicació dels professionals de la visió, la falta de conscienciació, l’accessibilitat del centre especialitzat més proper, la necessitat de ser independent a nivell social, la influència dels amics i la família, el cost de les ajudes i la reducció de la percepció de la pèrdua de visió relativa a altres pèrdues en la vida. Altres factors que es van associar amb un menor ús dels serveis d’ajuda a la Baixa Visió són els nivells d’ingressos o el nivell d’educació.

Ayudas ópticas para afectados por baja visión

La solució?

Una major consciència de la importància de la rehabilitació en Baixa Visió pot aconseguir-se amb una millor comunicació amb els professionals de la visió i amb l’educació pública. La vergonya associada a l’ús d’ajudes per a Baixa Visió i a admetre una discapacitat encara sembla existir, però pot reduir-se mitjançant l’augment de la comprensió social de la Baixa Visió.

Call Now Button