Revisiones de la vista, óptica BarcelonaAmb l’aparició dels telèfons intel·ligents, les *tablets i les televisions intel·ligents ens passem tot el dia davant de pantalles, un nou costum a la qual els nostres ulls no estan adaptats. Les lluentors i el prol amb distàncies curtes d’enfocament ens acaben passant factura

Cuidar la nostra vista requereix adquirir certs hàbits molt senzills, que no suposen un gran sacrifici però que si els practiquem des de nens, ens ajudaran a evitar problemes i malalties oculars serioses quan siguem adults. Tenir una vista sana no és només tenir una bona visió o poder veure sense ulleres, hi ha altres problemes i malalties associats a la visió que hem de tenir en compte.

1. No amagar els nostres problemes visuals.

És molt comú ocultar els problemes de vista, no ens produeixen dolor o una molèstia considerable, volem pensar que tenim una vista de linx i ens fa vergonya que ens vegin amb ulleres.

El primer pas per a cuidar els nostres ulls és reconèixer que sí que tenim un problema per petit que sigui. Una minúscula deficiència visual sense tractar pot anar augmentant fins a convertir-se en un problema sever.

Has d’anar a l’oftalmòleg tan aviat com detectis alguna anomalia en la teva vista.

2. Examinar la vista regularment.

Tant si tens problemes oculars com si no, et recomanem visitar a l’oftalmòleg regularment. En la majoria de casos, podrem detectar problemes que tu hagis passat per alt.

Una revisió anual pot ajudar-nos a detectar a temps malalties i trastorns que d’una altra manera s’agreujarien. Si vols demanar cita amb els nostres professionals, telefona’ns al 93 368 83 36.

Revisiones oculares en nuestra óptica en Barcelona

3. Beure la suficient quantitat d’aigua.

Encara que pensem que no té cap relació, una bona hidratació general es tradueix en una correcta hidratació dels nostres ulls. Beure la correcta quantitat  d’aigua pot evitar problemes com la sequedat ocular.

Les autoritats sanitàries recomanen beure, almenys, dos litres diaris repartits al llarg del dia.

4. Consumir aliments bons per a la teva vista.

Existeixen multitud d’aliments que contribueixen a conservar la salut dels nostres ulls. Els espinacs, la col i altres vegetals de fulla verda ens ajudaran a detenir la degeneració macular. Els albercocs i la pastanaga són rics en carotenoides, actius que potencien una bona visió. Els nabius redueixen la fatiga ocular i el te ajuda a detenir les cataractes.

5. Tenir sempre un col·liri en la nostra farmaciola.

Estem exposats a líquids, substàncies i productes químics que poden irritar els nostres ulls. Si tenim un col·liri o solució salina en la nostra farmaciola, podrem solucionar la majoria d’aquestes irritacions.

Qué hacer cuando se te irritan los ojos

6. Usar ulleres de seguretat sempre que sigui necessari.

Si a casa o en el treball practiques una activitat que posa en risc la salut dels teus ulls per esquitxada o projecció és convenient usar unes ulleres de seguretat. En moltes ocasions subestimem el perill que suposen algunes activitats i acabem sofrint les conseqüències.

7. Deixar de fumar.

No és una ximpleria. Recents estudis mèdics apunten que les persones fumadores tenen un major risc de sofrir cataractes, danys en el nervi òptic i fins i tot accelerar la degeneració macular.

8. Tenir *breaks per a descansar la vista.

Estem tot el dia pegats a una pantalla, en el treball, a casa o fins i tot en el metre. Encara que actualment *ésto resulta inevitable,  sí que podem evitar els seus efectes negatius modificant una mica els nostres hàbits.

Existeix la trucada regla 20-20-20, molt senzilla d’aplicar. Consisteix en cada 20 minutos, deixar de mirar la pantalla durant 20 segons i mirar a uns 20 peus de distància (6 metres).

També és important no oblidar-nos de parpellejar. Us diem això perquè, encara que pot semblar estrany, mentre estem enfront d’una pantalla el nostre ritme de parpelleig disminueix.

9. Descansar.

Hem de dormir les hores suficients perquè els nostres ulls es puguin recuperar. Vetllar massa també fatiga molt als nostres ulls, perdem capacitat d’enfocament i es ressequen massa.

Encara que pensem que és només un truc de bellesa de noies, una bona solució és usar rodanxes de cogombre. Col·locar una rodanxa damunt de cada ull amb les parpelles tancades ens ajudarà a descansar la nostra vista gràcies a la seva frescor. A més el cogombre té àcid ascòrbic i cafeic, que evita la retenció de líquids i la inflamació.

Call Now Button